Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 mrt 2015

‘Boko Haram binnen een maand verslagen’

De Nigeriaanse president Goodluck Jonathan denkt dat terreurgroep Boko Haram binnen een maand verslagen is. ”Ze worden met de dag zwakker”, zegt hij vrijdag in een interview met de Britse BBC.

Het leger van Nigeria maakte de afgelopen tijd korte metten met Boko Haram. Samen met de legers van Niger, Kameroen en Tsjaad wisten de militairen flinke delen van het gebied te bezetten, waar Boko Haram na veroveringen juist de scepter zwaaide. De terreurgroep bezet nu nog maar een relatief klein gebied in het noordoosten van Nigeria.

Jonathan moest in het interview wel toegeven dat hij ”nooit had verwacht dat zij zo’n capaciteit zouden opbouwen. We hebben hun invloed van buitenaf onderschat. We moesten hulp zoeken om ons leger en onze luchtmacht te versterken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Boko Haram binnen een maand verslagen’
Sluiten