Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 9 mrt 2015 / 09:49 uur

Boetes voor reacties onder ‘voetbalselfie’ Fer

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft drie mannen die racistische opmerkingen plaatsten bij een ’voetbalselfie’ van Leroy Fer op Facebook aangeboden af te zien van strafvervolging als zij 360 euro betalen.

Lees ook: Racistische opmerkingen over spelers van Oranje op social media

Het OM heeft de uitlatingen beoordeeld als discriminatie en strafbaar. Fer zette de foto van hemzelf en acht andere donkere spelers van het Nederlands elftal op 15 november op Instagram. Later werd de foto op Facebook geplaatst waar het veel reacties op internet heeft uitgelokt.

Onderzoek

Naar aanleiding van een aantal negatieve reacties is het OM en de politie in Amsterdam een onderzoek gestart. Van de drie personen die de racistische reacties hebben geplaatst, is de identiteit vastgesteld. De drie wonen in de regio’s Den Haag, Rotterdam en Breda.

Als de drie verdachten de 360 euro niet betalen dan wordt alsnog overgegaan tot vervolging en moeten zij voor de rechter verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Boetes voor reacties onder ‘voetbalselfie’ Fer
Sluiten