Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 mrt 2015 / 19:10 uur

Bill Gates wederom de allerrijkste

Zijn geschatte vermogen groeide met 3 miljard dollar in het afgelopen jaar en daardoor is Bill Gates voor de zestiende keer de rijkste man ter wereld. Dat blijkt uit de jaarlijkse lijst van miljardairs, die maandag werd gepubliceerd door het Amerikaanse blad Forbes.

Lees ook: Bill Gates investeert in veelbelovende poepmachine

Gates heeft zo’n 79,2 miljard dollar (70,8 miljard euro) in bezit, ruim 2 miljard dollar meer dan runner-up Carlos Slim. De Mexicaanse telecom-mogol wordt weer op de hielen gezeten door investeerder Warren Buffett (72,7 miljard dollar).

Lees ook: Bill Gates spreekt Rutte aan op bezuinigingen ontwikkelingshulp

Dit jaar verschenen 181 nieuwkomers op de 1826 namen tellende miljardairslijst, onder wie basketballegende Michael Jordan, de twee oprichters van taxidienst Uber en liefst 71 Chinezen. In totaal staan negen Nederlanders op de lijst. Charlene de Carvalho-Heineken is met 11,6 miljard dollar op plekje 107 de hoogstgeklasseerde Nederlander.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bill Gates wederom de allerrijkste
Sluiten