Rutger de Quay
Rutger de Quay Nieuws 1 mrt 2015 / 08:05 uur

Beter tracking systeem van vliegtuigen boven oceaan

Australië wil samen met Indonesië en Maleisië een verbeterd systeem lanceren dat vliegtuigen boven de oceaan kan traceren. Dit wil het land invoeren precies een jaar na de crash van de vlucht MH 370, zo schrijft The Guardian.

Met het nieuwe systeem wordt de locatie van een vliegtuig iedere 15 minuten doorgegeven, in plaats van het nu gebruikelijke 30 minuten.

Lees ook ons dossier over rampflucht MH 370.

‘Techniek bestaat al’

Tegen The Daily Mail zegt luchtvaartexpert Ron Bartsch dat er echter de techniek al is om vliegtuigen continu te kunnen traceren. Een jaar geleden stortte een Boeiing 777 van Malaysia Airlines neer in de Indische Oceaan, met 239 mensen aan bood.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beter tracking systeem van vliegtuigen boven oceaan
Sluiten