Metro
Metro Nieuws 1 mrt 2015 / 09:20 uur

Berlijnse baby’s moeten thuis blijven wegens mazelen

Artsen hebben inwoners van Berlijn dringend geadviseerd baby’s thuis te houden, omdat de kinderen anders een groot risico lopen besmet te raken met mazelen. Volgens het verbond van kinder- en jeugdartsen is er een kans dat besmette kinderen een chronische hersenvliesontsteking oplopen, aldus de ARD vandaag.

Epidemie

In Berlijn brak in oktober vorig jaar een mazelenepidemie uit. Sindsdien zijn circa 630 mensen in de Duitse hoofdstad besmet geraakt. Eind februari is een kind van anderhalf jaar oud in Berlijn aan de ziekte bezweken. Volgens Duitse media was het de eerste dode door de mazelen in Berlijn sinds 2001.

Lees ook: Uitbraak mazelen VS begon in Duitsland

Aanvankelijk waren vooral asielzoekers uit Servië, Bosnië en andere Balkanlanden door de epidemie getroffen. Inmiddels zijn ook veel andere Berlijners besmet geraakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Berlijnse baby’s moeten thuis blijven wegens mazelen
Sluiten