Rutger de Quay
Rutger de Quay Nieuws 20 mrt 2015 / 17:40 uur

Beeldig: Nederland loopt uit voor zonsverduistering

Ondanks dat de zonsverduistering in veel delen van het land niet goed te zien was wegens bewolking, trok Nederland er met onder andere speciale brillen op uit om de zonsverduistering zo goed mogelijk mee te maken.

Vrijdag was er tussen 09.30 en 11.48 sprake van een unieke zonsverduistering in Europa, waaronder Nederland. In Nederland en België was de zonsverduistering met moeite waar te nemen door flinke bewolking, maar Duitsland had veel geluk. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima maakten de zonsverduistering mee in Hamburg.

Lees ook ons liveblog over de zonsverduistering.

Vliegtuigmaatschappijen boden ook speciale ‘zonsverduisteringsvluchten’ aan, waarbij de verduistering vanuit de lucht bekeken kon worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beeldig: Nederland loopt uit voor zonsverduistering
Sluiten