Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 23 mrt 2015 / 15:10 uur

Archeologen vinden nazi-hol in Argentijnse jungle

In een Argentijnse jungle, ver weg van de bewoonde wereld, heeft een team van archeologen restanten van een geheime nazi-bunker gevonden. In het hol vonden de archeologen Duits munten uit de laten jaren ’30, stukken porselein met erop ‘made in Germany’ en op de muren zag men nazi-symbolen.

”We kunnen op dit moment geen andere verklaring geven dan dat het hier om een nazi-bunker gaat. Er is geen reden te bedenken waarom iemand op deze manier, zo ver van de bewoonde wereld zo’n hol zou bouwen”, aldus Daniel Schavelzon, leider van het team tegenover The Telegraph.

Schuilplek voor vluchtelingen

Het gebied waarin het nazi-hol is gevonden wordt door Schavelzon en zijn team al maanden lang doorzocht. Men gaat er vanuit dat de bunker diende als schuilplek voor vluchtende leiders van Hitler’s bewind. Geen gekke gedachte, want de nazi’s bouwden ook toevluchtsoorden in woestijnen en andere jungles.

”Dit gebied was ideaal. Gevluchte nazi’s konden er rustig leven en waren bovendien in minder dan 10 minuten in Paraguay.”

Deze bunker is overigens nooit gebruikt. Veel SS’ers zijn gewoon tussen het Argentijnse volk gaan leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Archeologen vinden nazi-hol in Argentijnse jungle
Sluiten