Marieke van der Voort
Marieke van der Voort Nieuws 12 mrt 2015 / 09:42 uur

ANWB start met autoleenservice

ANWB introduceert een nieuwe autoservice waarbij mensen een auto kunnen lenen of uitlenen in de eigen woonbuurt. De pilot Auto Delen begint in vijf wijken in Den Haag, Delft, Rijswijk en Breda. Bij succes wordt de dienst landelijk uitgerold.

Met de autoservice speelt de ANWB in op de gestage groei van het delen van auto’s. Uit onderzoek van TNS-NIPO blijkt dat er nu al ruim 110.000 autodelers zijn in Nederland.

Pechhulp

De bond brengt vraag en aanbod samen en neemt de ANWB autoverzekering en pechhulp op in de autoservice. Daarbij zorgt ANWB voor de betaling van het afgesproken leenbedrag en de afhandeling van eventuele schades en boetes.

Prijs

Potentiële verhuurders en huurders kunnen elkaar online vinden door een aantal criteria in te vullen, zoals de gewenste huurperiode en brandstofsoort. Als er en match is en beiden het eens worden over de prijs, spreken ze in hun eigen buurt af voor de sleuteloverdracht.

Gratis

Inwoners van de Regentessebuurt en Bloemenbuurt in Den Haag, Leeuwendaal in Rijswijk, Hof van Delft in Delft en Breda Centrum kunnen vanaf vandaag gebruik maken van Auto Delen. Het aanmelden voor de service is gratis.

De ANWB werkt samen met deelauto-partner MyWheels. Voor meer informatie, klik hier

Lees ook: Nederlanders zijn lief voor hun auto

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
ANWB start met autoleenservice
Sluiten