Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 5 mrt 2015

Amerikaanse musea verbieden selfiestick

Ze zijn razend populair onder toeristen, maar musea zijn er niet blij mee: de selfiestick. De grootste museumorganisatie ter wereld, the Smithsonian, verbiedt de onhandige stokken voortaan. In haar 19 musea en galerieën in Washington DC zijn de selfiesticks niet langer welkom.

Bescherming

,,Dit is een maatregel om bezoekers en objecten te beschermen, vooral tijdens drukke dagen", zo luidt de verklaring. De nieuwe regel is volgens de museumgroep niet ingesteld na een incident, het gaat hier om een ‘preventieve maatregel’.

Andere musea

Het is niet voor het eerst dat musea in Amerika een selfiestick-verbod invoeren. De selfiesticks komen er ook niet in bij het New York’s Metropolitan Museum of Art en het Modern Museum of Art (MOMA). In Los Angeles verbood the Getty Center en het Cleveland Museum of Art de stokken ook.

Ook in Australië geldt op verschillende plekken een verbod op selfiesticks. In Europa komen de selfiestokken sommige voetbalstadions en locaties waar concerten worden gegeven niet in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Amerikaanse musea verbieden selfiestick
Sluiten