Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 mrt 2015 / 19:30 uur

Activisten willen ‘The Interview’ droppen in N-Korea

Zuid-Koreaanse activisten zijn van plan de omstreden film The Interview te droppen boven Noord-Korea. De satirische film is daar verboden omdat die gaat over een moordcomplot op de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Activisten zijn het niet eens met de censuur en willen eind volgende week 10.000 dvd’s via ballonnen toch het land in krijgen, samen met 500.000 pamfletten.

Noord-Korea heeft zondag gedreigd om een stokje te steken voor de actie. Als de ballonnen toch uit vliegtuigen worden gegooid, zal het leger ze kapot schieten. Volgens het leger zou de actie "een ernstig politiek gemotiveerde provocatie zijn en daarmee een oorlogsverklaring", aldus het Noord-Koreaanse persbureau KNCA.

Lees ook: The Interview, Sony en Noord-Korea: de feiten

Ongewild

Ook de bevolking zou niet zitten te wachten op de dvd’s en pamfletten. Ze zijn bang dat ze daardoor ongewild doelwit worden voor militairen.

Zuid-Korea heeft laten weten actie te ondernemen als Noord-Korea als eerste het vuur opent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Activisten willen ‘The Interview’ droppen in N-Korea
Sluiten