Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Winterjas en slaapzak in een voor daklozen

Daklozen in Amsterdam krijgen een speciale winterjas met aanristbare slaapzak. Donderdag wordt deze zogeheten ’sheltersuit’ uitgedeeld via het Leger des Heils. Het ontwerp is ontstaan uit de gedachte dat niemand zou mogen doodvriezen in Nederland. Dit gebeurde ruim een jaar geleden wel met de 57-jarige vader van twee vrienden van Bas Timmer uit Enschede. Hij is de ontwerper van het pak.

Lees ook: Man maakt pizza voor daklozen

Komende maand ontvangen meerdere daklozen zo’n waterdicht pak dat daklozen tegen temperaturen tot ver onder nul beschermt. „De jas is ontworpen in samenspraak met daklozen, zodat deze volledig voldoet aan hun wensen”, aldus Timmer. „De aanritsbare slaapzak komt met een speciaal hoesje, waardoor deze gemakkelijk mee te nemen is.”

Lees ook: Jongetje maakt lunch voor daklozen van zijn zakgeld

Timmer bedacht het pak en zijn compagnon Alexander de Groot, samen verenigd in stichting Hibernate, wist bedrijven zover te krijgen reststoffen en –partijen beschikbaar te stellen voor dit vrijwilligersproject. De pakken worden vanuit hun stichting gratis aangeboden aan hulpverleningsorganisaties. Honderd stuks worden ter beschikking gesteld aan het Leger des Heils.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Winterjas en slaapzak in een voor daklozen
Sluiten