Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 feb 2015 / 15:35 uur

Werkstraf voor ontucht op voetbalclub

Tegen drie mannen uit Schalkhaar en Deventer zijn donderdag werkstraffen geëist wegens ontucht met, en het mishandelen van kinderen tijdens een jeugdvoetbalkamp. Op dat kamp zijn veel grenzen overtreden, stelde de officier van justitie. De verdachten noemden het voetbalhumor, maar het OM vindt het strafbare feiten.

De mannen hadden tijdens het kamp, zomer 2014 in Vlodrop, een spel bedacht waarbij kinderen werden vernederd en onder meer vastgebonden aan handen en voeten. Twee jongens van 11 en 12 jaar moesten al hun kleren uittrekken. Eentje kreeg een plastic bekertje voor zijn geslachtsdeel getaped, de ander een theedoek. Zo moesten ze zich laten zien aan de andere kinderen.

Een 13-jarige jongen werd ontkleed tot op zijn onderbroek en met veel tape aan een tafel vastgemaakt. Dat deed zeer. Mishandeling, vindt het OM.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Werkstraf voor ontucht op voetbalclub
Sluiten