Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 11 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Wereldleiders bijeen voor topoverleg in Minsk

De top over de strijd in het oosten van Oekraïne is woensdagavond in de Wit-Russische hoofdstad Minsk begonnen. Op de bijeenkomst hopen president François Hollande van Frankrijk, bondskanselier Angela Merkel van Duitsland, president Vladimir Poetin van Rusland en de Oekraïense president Petro Porosjenko tot een akkoord te komen dat een einde maakt aan de escalerende strijd.

President Aleksandr Loekasjenko van Wit-Rusland begroette Porosjenko en Poetin afzonderlijk in het Onafhankelijkheidspaleis. Hij overhandigde een boeket bloemen aan Merkel, die hij tegelijk met Hollande verwelkomde.

De vier leiders overleggen eerst met elkaar. Daarna gaan de besprekingen verder in aanwezigheid van hun delegaties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Wereldleiders bijeen voor topoverleg in Minsk
Sluiten