Rens Oving
Rens Oving Nieuws 5 feb 2015 / 14:48 uur

Waar wonen de rijkste mensen op aarde?

Het aantal miljardairs op aarde blijft maar stijgen. Op de Chinese Hurun Rich List, prijken dit jaar 2.089 miljardairs, 222 meer dan vorig jaar. Bill Gates is nog steeds de rijkste, maar waar komt de rest van die superrijken vandaan?

In 67 landen woont minimaal één miljardair. De meeste miljardairs wonen in de Verenigde Staten (537) en China (430). India staat met 97 miljardairs op de derde plek. Dat is voor het eerst, de Aziaten stootten de Russen (93) van het podium. Op de vijfde plaats staat het Verenigd Koninkrijk, waar 80 miljardairs wonen.

De teloorgang van de Russische oligarchen is opvallend. Maar liefst tien rijke Russen vielen uit de miljardairlijst.

Nederland telt 12 miljardairs: Charlene Carvalho Heineken, Ben Pon Jr. (Pon Holding), Hans Melchers (Hal Trust), Frits Goldschmeding (Randstad), Carolus Nolet (Ketel One), Wim van der Leegte (VDL), Els Blokker (Blokker Holding), Koos van Oord, John de Mol, Joop van de Ende en twee telgen uit het ondernemersgeslacht Fentener van Vlissingen (SHV).

New York

New York is de favoriete stad voor miljardairs gevolgd door Moskou. Maar ook hier zijn de Aziaten in opkomst. Beijing, Hongkong Mumbai, Shenzhen, Taipei en Shanghai staan allemaal in de top 10.

Met een geschat vermogen van 85 miljard dollar is Bill Gates nog steeds de rijkste mens op aarde. Op de tweed plaats staat de Mexicaanse telecomgigant Carlos Slim (83 miljard dollar). Hij wordt weer op gepaste afstand gevolgd door Amerikaanse investeerder Warren Buffet (76 miljard dollar). Facebooks Mark Zuckerberg (44 miljard dollar) is met zijn dertig jaar de jongste miljardair in de top 10.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waar wonen de rijkste mensen op aarde?
Sluiten