Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 feb 2015

VVD-politica aangehouden voor lekken

Fractievoorzitster Kathalijne de Kruif van de VVD in Stichtse Vecht is aangehouden omdat ze aan een partijgenoot informatie heeft gelekt uit de sollicitatieprocedure voor het burgemeesterschap van de fusiegemeente.

Het Openbaar Ministerie (OM) maakte de arrestatie van de 43-jarige Maarssense dinsdag bekend. De plaatselijke VVD heeft de aanhouding van De Kruif op verdenking van schending van haar ambtsgeheim bevestigd.

Lees ook: Druk op Verheijen (VVD) neemt toe

De vrouw zou als lid van de vertrouwenscommissie in november en december 2014 geheime informatie hebben verstrekt. In de commissie zaten de fractievoorzitters van alle elf partijen in de gemeenteraad. Wie aangifte heeft gedaan van lekken van informatie, was dinsdag nog niet bekend. Voor de meeste Vechtse politici was de arrestatie een verrassing.

Lees ook: JOVD: Reactie Rutte over Verheijen ongepast

De landelijke VVD kon dinsdag nog niet op de kwestie reageren en zegt verder onderzoek van het OM af te wachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
VVD-politica aangehouden voor lekken
Sluiten