Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 feb 2015

VS: al 1200 kandidaten voor training Syrië

De Verenigde Staten hebben 1200 Syrische oppositiestrijders in beeld die mogelijk in aanmerking komen voor een Amerikaans trainingsprogramma. Dat maakte het Pentagon woensdag bekend.

De VS willen gematigde rebellen trainen en bewapenen om de strijd aan te binden met terreurgroep Islamitische Staat. Volgens een functionaris kunnen in 2015 zo’n 3000 strijders worden opgeleid. Niet alle oppositiestrijders komen in aanmerking voor deelname aan het programma. Alle potentiële kandidaten worden uitgebreid doorgelicht.

Het is nog onduidelijk waar de training gaat plaatsvinden. Een aantal landen in het Midden-Oosten heeft aangeboden het opleidingsprogramma te huisvesten. De VS hopen in maart te beginnen met de training. Uiteindelijk moeten 5000 strijders per jaar worden opgeleid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
VS: al 1200 kandidaten voor training Syrië
Sluiten