Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 23 feb 2015
Leestijd: 2 minuten

Vrouw bekoopt vergevingsgezindheid met dood

Ze toonde zich vergevingsgezind, maar moest dat bekopen met de dood. Andrea Crew (31) uit Fairfax County, Virginia, werd kort na een rechtszitting door haar man Caleb Crew (26) gedood. Dat meldt The Mirror.

Niet naar cel

Andrea wilde niet daar haar man en de vader van haar kinderen de cel in ging. Daarom liet ze aanklachten van huiselijk geweld tegen hem vallen. Hand in hand liep ze daarna met hem de rechtbank uit. Op weg naar huis werd Caleb zo woest dat hij de vrouw wurgde met de stropdas die hij in de rechtbank droeg.

Op weg naar huis kregen Andrea en Caleb het met elkaar aan de stok. De van origine Colombiaanse Andrea dreigde de politie te bellen en opnieuw een aanklacht in te dienen. Dat schoot bij Caleb, ex-marinier die diende in Afghanistan, in het verkeerde keelgat. Hij werd zo woest dat hij de auto aan de kant zette en gewelddadig werd.

Levenslang

Caleb werd vorige maand veroordeeld tot levenslang voor de moord in augustus 2013.

De man gebruikte eerst zijn blote handen. Toen de vrouw buiten bewustzijn was, stopte hij zijn colbert in haar mond en trok hij zijn stropdas strak om haar nek. Even later dumpte hij haar lichaam in een nabijgelegen bos. Later keerde hij terug en probeerde hij het lichaam voorgoed te laten verdwijnen door het in een tas te stoppen, die hij verzwaarde met stenen en in een rivier loosde.

Vermist

Terwijl hij het lichaam van de vrouw probeerde weg te werken, zorgde een babysitter voor zijn twee dochters van 4 jaar en 11 maanden oud. De dag erna ging hij naar de politie en gaf hij Andrea als vermist op.

Lees ook: ‘Moeder doodde zoon om flaporen’

Hij vertelde dat ze op de terugweg ruzie hadden gehad en dat zij had gedreigd de meisjes van hem weg te nemen. Vervolgens zou ze zijn weggelopen om ‘over dingen na te denken’ en niet meer zijn teruggekeerd. Dagen later vond een lokale visser het lichaam in de rivier. Dat lichaam bleek van Andrea te zijn.

Werkelijke verhaal

Al snel werd Caleb gearresteerd en vertelde hij het werkelijke verhaal. Hij gaf toe zijn vrouw te hebben gedood omdat hij niet nog eens door de politie wilde worden opgepakt. Op de eerste dag van de rechtszaak bekende hij schuld.

Een maand voor de moord werd Caleb opgepakt omdat hij motorolie over het hoofd van Andrea zou hebben gegoten. Daarvoor moest hij voor de rechtbank verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrouw bekoopt vergevingsgezindheid met dood
Sluiten