Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Vrijspraak raadslid na schending ambtsgeheim

Het Heerlense raadslid Roel Leers is maandag door een fout van het Openbaar Ministerie (OM) vrijgesproken van schending van zijn ambtsgeheim. Volgens de beschuldigingen had het raadslid geciteerd uit de geheime bijlagen van een raadsvoorstel maar dat klopt niet precies, aldus de uitspraak.

De rechtbank oordeelt dat het raadslid weliswaar zijn geheimhoudingsplicht heeft geschonden. Maar omdat hij de geheime informatie uit een andere bron had dan het OM beweerde, werd hij vrijgesproken. Er was tegen het raadslid een werkstraf geëist.

Burgemeester Paul Depla van Heerlen deed aangifte omdat het raadslid geheime informatie publiceerde over de (lage) huurprijs die het Werkvoorzieningschap Oostelijk Zuid-Limburg betaalt voor een voormalig CBS-gebouw in Heerlen.

De geheime bijlagen van het raadsvoorstel heeft het raadslid nooit gezien. De informatie over de lage huurprijs had hij van de eigenaar van het gebouw.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrijspraak raadslid na schending ambtsgeheim
Sluiten