Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 feb 2015 / 15:40 uur

Voedsel bevat steeds minder zout

Sommige voedingsmiddelen bevatten tegenwoordig minder zout dan in 2011. Zo is het zoutgehalte in brood nu 21 procent lager dan in 2011. Dat blijkt uit onderzoek dat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandag heeft gepubliceerd.

Omdat brood een grote bijdrage levert aan de inname van zout, draagt de daling van het zoutgehalte in deze productcategorie er in belangrijke mate aan bij dat mensen dagelijks minder zout binnenkrijgen. In andere voedingsmiddelen, zoals soepen en vleeswaren, bleef het zoutgehalte gelijk, aldus het RIVM.

Lees ook: Veel te veel zout in glutenvrij brood

Aanleiding voor het onderzoek is een akkoord dat de minister van Volksgezondheid en de brancheorganisaties van de voedingsmiddelenindustrie, detailhandel, horeca en catering begin 2014 hebben getekend. Hierin is afgesproken de gehalten aan zout, vet en suiker in voedingsmiddelen stapsgewijs te verlagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voedsel bevat steeds minder zout
Sluiten