Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 feb 2015 / 16:45 uur

Verdachte brandbom ‘Polenhuis’ bekent

De brandstichting met een molotovcocktail in een huis met Oost-Europese arbeiders in het Gelderse Velp afgelopen september, is door een van de drie verdachten bekend. Dat bleek dinsdag voor de rechtbank in Arnhem.

Twee van de bewoners van dit ‘Polenhuis’, kregen eerst een steen door hun slaapkamerraam op hun bed. Daarna volgde de brandbom. Zij zijn met vreselijke brandwonden afgevoerd. Een van hen verkeerde lang in kritieke toestand.

Een 27-jarige man uit Rheden heeft bekend dat hij vanaf een scooter de steen en de bom gooide, samen met een 33-jarige man uit Velp die er het zwijgen toe doet. Een 27-jarige man die hen zou hebben overgehaald, ontkent uitlokking. Alle drie blijven ze nog vast zitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Verdachte brandbom ‘Polenhuis’ bekent
Sluiten