Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 feb 2015 / 15:30 uur

Verdachte aanslag Joods Museum voor de rechter

Een man die mogelijk betrokken was bij de radicaalislamitische aanslag vorig jaar mei op het Joods Museum in Brussel verschijnt vrijdag voor een Belgische rechter. Het gaat om Nacer Bendrer uit Marseille. Hij was onlangs door Frankrijk uitgeleverd.

Dat meldden Vlaamse media donderdagmiddag. Medeverdachte Bendrer had in de weken voor de aanslag contact met hoofdverdachte Mehdi Nemmouche. Die was vorig jaar al aan de Belgische autoriteiten overgedragen. Nemmouche, een Fransman van Algerijnse origine, werd eind mei 2014 in Marseille gearresteerd. Een rechtbank verlengde woensdag zijn voorarrest met drie maanden.

Lees ook: Verdachte aanslag Joods Museum uitgeleverd

Justitie is nog op zoek naar een tweede medeverdachte. Bij de aanslag kwamen vier mensen om het leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verdachte aanslag Joods Museum voor de rechter
Sluiten