Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 feb 2015 / 06:50 uur

Verbod op gratis plastic tasjes is ‘betutteling’

De VVD vreest dat er een ‘plasticpolitie’ moet worden opgetuigd nu staatssecretaris Mansveld van Milieu definitief wil vasthouden aan een verbod op gratis plastic tasjes. De liberalen vinden het verankeren van een plastictasjesverbod in de wet ‘betuttelend’. Temeer omdat consumenten uit zichzelf al steeds minder plastic draagtasjes gebruikt. Dat schrijft De Telegraaf op vrijdag.

Mansveld gaf donderdag aan van geen wijken te willen weten. VVD-Kamerlid Dijkstra gruwt ervan. "Ronduit een slecht plan. Willen we straks speciale inspecteurs die incognito met een gleufhoed de markt afstruinen op zoek naar een de wet overtredende marktkoopman?”

Lees ook: Gratis plastic tasje vanaf 1 januari echt verboden

Mansveld laat weten dat zij het verbod op 1 januari 2016 wil laten ingaan. Vanaf die datum mogen er nog wel plastic draagtasjes tegen betaling worden verkocht. Het nieuwe verbod maakt deel uit van een pakket maatregelen om het aantal draagbare plastic tasjes drastisch terug te dringen. In Nederland gooien we per jaar ongeveer 26 miljoen kilo aan plastic tasjes weg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verbod op gratis plastic tasjes is ‘betutteling’
Sluiten