Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 26 feb 2015

UberPOP-chauffeurs betalen boetes niet

Chauffeurs van de illegale taxidienst UberPOP hebben nog geen enkele boete betaald sinds de dienst verboden is. Dit blijkt uit een rondgang van RTL Z.

Lees ook: Taxi-oorlog tegen Uberpop in volle gang

Bezwaar

In het najaar van 2014 kregen vier chauffeurs van de goedkope taxidienst boetes van 1.500 euro elk, maar geen hiervan is betaald. Drie van de chauffeurs maakten bezwaar tegen de boete, de vierde betaalde gewoon niet. Hieruit zou blijken dat de dienst moeilijk is aan te pakken.

Lees ook: Honderden taxi’s op Malieveld tegen uberPOP

Rechtszaak

Het viertal hoeft de bekeuringen voorlopig ook niet te betalen, zo bevestigt een woordvoerder van het openbaar ministerie (OM) in Amsterdam. Ze mogen de uitspraak van een rechtszaak die in april gehouden wordt afwachten.

Lees ook: Beeldig: Taxichauffeurs demonstreren tegen uberPOP

Klemrijden

In februari kregen ook enkele UberPOP-chauffeurs boetes, onder meer nadat reguliere taxichauffeurs ze klemreden en de politie belden. Ook dze mensen kunnen in bezwaar gaan, waardoor ze voorlopig geen cent hoeven te betalen.

Illegaal

UberPOP is vanaf de eerste dag dat het bedrijf begon met de dienstverlening als tot ‘illegaal’ bestempeld. Moederbedrijf Uber heeft overigens altijd al gezegd eventuele boetes en dwangsommen voor de chauffeurs voor haar rekening te nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
UberPOP-chauffeurs betalen boetes niet
Sluiten