Rens Oving
Rens Oving Nieuws 2 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Treinverkeer Utrecht mogelijk tot vanavond plat

De sein- en wisselstoring bij Utrecht Centraal houdt voorlopig aan. Het is onduidelijk wanneer de treinen weer kunnen rijden. De verstoring duurt mogelijk tot het begin van de avond.

Lees ook: Treinverkeer Utrecht Centraal voorzichtig op gang

De informatie op de NS-borden en in de reisplanner-app klopt in veel gevallen niet. Reizigers worden geadviseerd hun reis zoveel mogelijk uit te stellen.

Grote delen van het land zijn getroffen door het defect. Van en naar de stations Utrecht Centraal, Gouda, Alphen aan de Rijn, Geldermalsen(met uitzondering van de treinen naar Dordrecht), Driebergen-Zeist , en Ede-Wageningen (met uitzondering van de treinen naar Amersfoort) rijden geen NS-treinen.

Op Utrecht Centraal is het chaos. Gestrande reizigers drommen samen in de vertrekhal. Anderen keren onverrichte zaken weer terug naar huis.

Bussen

Op sommige trajecten worden sporadisch bussen ingezet maar deze kunnen volgens NS zeer druk zijn. Op station Amersfoort worden mensen uit de bus gezet omdat deze vol zit, meldt een reiziger aan Metro.Volgens NS zijn de busverbindingen Rotterdam Alexander-Gouda-Utrecht-Amersfoort en Den Bosch-Utrecht betrouwbaar. Deze snelbussen stoppen niet op tussengelegen stations.

Het advies om reizen van en naar Utrecht Centraal uit te stellen blijft van kracht. Ook in de rest van het land moeten treinreizigers rekening houden met vertraging en omleidingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Treinverkeer Utrecht mogelijk tot vanavond plat
Sluiten