Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 7 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Toename incidenten met ‘gekken’ is zorgwekkend’

De toename van het aantal geweldsincidenten met ‘verwarde mensen’ is zorgwekkend en er moet onderzoek gedaan worden naar de omvang en de oorzaak van dit probleem. Dat zeggen GGZ Nederland en de politievakbond ACP tegen de Telegraaf.

“Komt het door de bezuinigingen op de gezondheidszorg, waardoor er minder mensen behandeld worden? Of hebben de toenemende spanning en onzekerheid in onze maatschappij ermee te maken?” Dat vraagt GGZ-voorlichtster Welmoed van Rijs zich af in de krant. Volgens Van Rijs zou het goed zijn als er cijfers boven water komen.

Lees ook: ‘Tarik Z. kan levenslang krijgen voor NOS-actie’

De politievakbond ACP ziet ook graag dat er onderzoek gedaan wordt. De bond vraagt zich af of de politie wel voldoende in staat is om deze verwarde mensen om te gaan. In 2013 moest de politie 52.000 keer uitrukken voor mensen met psychische problemen. Twee jaar eerder was dat nog zo’n 40.500 keer.

Lees ook: Agent bijna dag per week kwijt aan verward persoon

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Toename incidenten met ‘gekken’ is zorgwekkend’
Sluiten