Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 feb 2015 / 10:28 uur

Tientallen IS-leden gedood in Libië

Door de bombardementen van de Egyptische en Libische luchtmachten zijn maandag veertig tot vijftig leden van terreurgroep IS (Islamitische Staat) omgekomen. Dat meldde een commandant van de Libische luchtmacht maandag, aldus de Egyptische staatstelevisie.

Lees ook: Egypte valt doelen IS in Libië aan

Vooral kampen, trainingsplaatsen en wapenopslagplaatsen van IS werden gebombardeerd. Een commandant van de luchtmacht die loyaal is aan de officiële Libische regering, zei maandag dat er meer bombardementen zullen volgen.

Lees ook: IS onthoofdt 21 christenen in Libië

De bombardementen zijn een reactie op de publicatie van een video waarin te zien is hoe IS-beulen 21 koptische christenen uit Egypte onthoofden op een strand in Libië.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tientallen IS-leden gedood in Libië
Sluiten