Metro
Metro Nieuws 28 feb 2015 / 09:10 uur

Terschelling betaalt klokkenluider zwijggeld

De gemeente Terschelling heeft een klokkenluider 155 duizend euro betaald zodat deze zou opstappen. De klokkenluider, een accountant, maakte melding van een boekhoudschandaal. Dat schrijft de Volkskrant.

Rob Bats

Het vertrek van de accountant voltrok zich onder het bewind van de VVD’er Rob Bats, die onlangs afscheid nam als interim-burgemeester op Terschelling. Niet lang nadat de accountant had geweigerd om op verzoek van Bats een vordering ‘linksom of rechtsom’ aan te passen, zodat de burgemeester niet in de problemen zou komen, is hij met buitengewoon verlof gestuurd.

De accountant moest volgens de gemeente weg omdat hij niet goed functioneerde. Uit documenten blijkt echter dat het hem zwaar werd aangerekend dat hij herhaaldelijk kritiek uitte.

Haren

Bats was burgemeester op Terschelling sinds in 2012 een Facebookfeest escaleerde in zijn vorige standplaats, het Groningse Haren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Terschelling betaalt klokkenluider zwijggeld
Sluiten