Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 feb 2015 / 06:55 uur

Terreurverdachten geweigerd uit politiebureau

Agenten weren terreurverdachten met een meldplicht uit politiebureaus uit angst voor aanslagen. In Den Haag moeten ze zich melden via de intercom. Dat gebeurt op verzoek van politiepersoneel, dat na de aanslagen in Parijs bang is ook doelwit te worden, schrijft het AD.

Intercom

Het gaat voornamelijk om tegengehouden en teruggekeerde Syriëgangers die weliswaar op vrije voeten zijn, maar die zich dagelijks moeten melden op het politiebureau in hun wijk. Daar zijn agenten op die bureaus niet allemaal even gelukkig mee. Sommigen zijn bang doelwit te worden van een terreurdaad en hebben hun zorgen hierover geuit. Daarom kregen enkele Haagse terreurverdachten met een meldplicht te horen dat ze het politiebureau niet meer in mochten. ”Ik moest me voortaan melden via de intercom”, zegt een van hen.

De politie wil niet reageren omdat het gaat om veiligheidsmaatregelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Terreurverdachten geweigerd uit politiebureau
Sluiten