Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 feb 2015 / 12:45 uur

Surveillance Goudse moskeeën tijdens protest

De Goudse burgemeester Milo Schoenmaker zet tijdens de demonstratie komende zaterdag van Pro Patria (voor het vaderland) extra surveillance in bij de drie moskeeën in Gouda. Dat is dinsdag duidelijk geworden na een gesprek dat hij had met het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO).

Pro Patria demonstreert zaterdag tussen 13.00 en 15.00 uur bij het gemeentehuis tegen fundamentalistische moslims. Het contactorgaan uitte zaterdag zijn zorg over het protest, waar de burgemeester vrijdag toestemming voor heeft gegeven.

Het gaat om een stil protest zaterdag. "Wij zij erg blij met de surveillance. Niet dat we signalen hebben dat er iets staat te gebeuren, maar in de moskeeën krijgen kinderen op zaterdag wel onderwijs. We willen voorkomen dat er met hen wat zou kunnen gebeuren’’, zegt Yassin Elforkani van het CMO.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Surveillance Goudse moskeeën tijdens protest
Sluiten