Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 9 feb 2015 / 18:55 uur

Strengere beveiliging na naaktfoto’s in tempels

Naar aanleiding van blote billen-foto’s, die twee Amerikaanse zussen afgelopen weekend maakten in de Angkor Wat-tempels in Cambodja, wordt de beveiliging van de tempels opgeschroefd. Het complex heeft meer dan genoeg van alle naaktfoto’s die er gemaakt worden.

Verscheidene toeristen werden de afgelopen tijd betrapt op het maken van naaktfoto’s. Vorige week was het ook al raak. Drie Franse toeristen werden toen het land uitgezet na schuldig te hebben bekend aan exhibitionistisch gedrag.

Lees ook: Nederlandse vrouw vernielt Boeddhabeeld in Cambodjaanse tempel

Gevangenisstraf

Meer bewakers en speciale flyers moeten voorkomen dat toeristen uit de kleren gaan in de beroemde werelderfgoedattractie. De op heterdaad betrapte zussen, hing een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden plus geldboete boven het hoofd. De rechtbank besloot uiteindelijk de zussen op het vliegtuig naar huis te zetten.

De beveiliging van de tempels, noemt de foto’s ‘daden van ontheiliging’. “Ik snap niet wat mensen ertoe drijft om dit te doen,” zegt een woordvoerder, volgens de NOS. Het Werelderfgoedcomité van de Verenigde Naties noemt de acties van de toeristen weerzinwekkend.

Reageer op artikel:
Strengere beveiliging na naaktfoto’s in tempels
Sluiten