Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Nieuws 12 feb 2015

Singles klagen meest over datingsite Badoo

Singles die online hun ware liefde zoeken klagen het meest over de werkwijze van datingsite Badoo. Dat blijkt uit de recente cijfers van de website Klacht.nl.

Het afgelopen jaar kwamen er op de klaagsite 911 klachten binnen over datingsites. Opvallend is dat veertig procent van deze klachten betrekking heeft op het ongewenst verspreiden of gebruiken van privégegevens door Badoo. ,,Het aantal klachten voor Badoo is het afgelopen jaar alleen maar toegenomen. Opvallend hierbij is dat de meeste klachten privacy gerelateerd zijn en dat al deze klachten tot op heden nog niet zijn opgelost,” laat woordvoerder Lotte Hoorens weten.

Lees ook: Meer soa’s door Tinder en Grindr

Veel terugkerende klachten op Klacht.nl zijn: het zonder toestemming aanmaken van een profiel met alle gegevens vanuit Facebook en gegevens van een account publiekelijk zichtbaar maken op externe platforms als Google. Ook klagen vrijgezellen over beeldmateriaal dat nu het publiceren eigendom blijft van de datingsite.

Lees ook: Internetdaten: psies!!

Toestemming

Hoorens: ,,Wat singles zich niet realiseren is dat wanneer zij een account aanmaken bij Badoo, zij automatisch akkoord gaan met de algemene voorwaarden. In deze voorwaarden staat onder andere aangegeven dat Badoo het recht heeft om alle geplaatste en gedeelde gegevens, waaronder ook foto’s, van haar leden te mogen gebruiken."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Singles klagen meest over datingsite Badoo
Sluiten