Metro
Metro Nieuws 11 feb 2015 / 07:45 uur

School moet zelf les aan asielkind betalen

De komst van nieuwe asielkinderen zorgt ervoor dat tientallen middelbare scholen in de problemen komen. De scholen krijgen namelijk geen geld voor de vluchtelingen die na 1 oktober zijn ingestroomd. In sommige gevallen gaat het om tonnen die de scholen zelf moeten ophoesten. Dat weet De Volkskrant.

Toename asielzoekers

Het probleem is ontstaan door de grote toename van asielzoekers uit bijvoorbeeld Syrië. Kinderen beginnen in een zogenoemde eersteopvangklas waar ze Nederlands leren. Die klassen zitten echter overvol, zeker als er in de buurt een asielzoekerscentrum opent.

Lees ook: Forse stijging aantal asielzoekers

Een steekproef wijst uit dat er scholen zijn die geen nieuwe leerlingen meer aannemen. Dat is officieel verboden, omdat leerlingen niet geweigerd mogen worden.

Hulp

Volgens een woordvoerder van het ministerie kunnen scholen die in de problemen raken aankloppen voor hulp.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
School moet zelf les aan asielkind betalen
Sluiten