Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 28 feb 2015 / 11:35 uur

Reisbureau-eigenaar moet huis en auto verkopen

Een voormalig eigenaar van een reisbureau moet zijn huis en auto verkopen om klanten terug te kunnen betalen. Dat heeft een rechter in New Jersey donderdag bepaald, weet Mashable. De man had de klanten opgelicht met een Middellandse Zee-cruise.

Schuldig

Ellis Hester pleitte schuldig op 15 augustus 2011. Rechter Walter L. Marshall Jr. beval hem toen 67.000 dollar (60.000 euro) terug te betalen aan de 20 klanten aan wie hij de cruise had verkocht. Verder kreeg hij een proeftijd van 5 jaar.

“De klanten, waarvan sommigen al jaren gebruikmaakten van dit reisbureau, voelden zich verraden en in verlegenheid gebracht. Trouwe klanten hadden hun vrienden ervan overtuigd om met hen op deze cruise te gaan”, aldus de aanklager in 2011. “Sommigen waren gepensioneerden die wat extra hadden gewerkt om de cruise te kunnen betalen, en anderen keken uit naar hun eerste reis naar het buitenland.”

Hester verklaarde zich “erg slecht” te voelen over het feit dat hij zijn klanten had belazerd, maar gaf geen duidelijk uitleg van het waarom van zijn daden. Hij zou 400 dollar (360 euro) per maand moeten betalen aan de slachtoffers, maar vorig jaar stopte hij met het doen van de betalingen. Hij verklaarde het zich niet te kunnen veroorloven, aangezien hij werkloos en onbevoegd is.

Huis en auto

Bij de uitspraak in 2011 werd gezegd dat bij twee gemiste betalingen Hester zijn proeftijd zou schenden en in de gevangenis kon belanden. Donderdag vertelde rechter M. Christine Allen-Jackson dat ze hem eigenlijk naar de gevangenis zou moeten sturen. Allen-Jackson bepaalde dat Hester zijn huis ter waarde van 260.000 dollar (232.000 euro) moet verkopen. Ook zijn Mercedes uit 1998 moet worden verkocht, zodat hij de 41.000 dollar (36.000 euro) die hij de slachtoffers nog verschuldigd is, alsnog kan betalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Reisbureau-eigenaar moet huis en auto verkopen
Sluiten