Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 8 feb 2015 / 10:45 uur

Prins Charles schrikt van radicalisering

In een interview met de BBC, dat zondagochtend werd uitgezonden, zegt de Britse prins Charles erg geschrokken te zijn van de mate waarin mensen op internet radicaliseren. Hij noemt dit ‘alarmerend’ en verklaart zich ernstige zorgen te maken.

Lees ook: Zorgen over radicalisering op scholen

De prins, die momenteel in het Midden-Oosten is, sprak de hoop uit dat ‘men bruggen kan slaan’ tussen verschillende geloven. Prins Charles doet dit weekend Jordanië aan, waar hij te gast is bij koning Abdullah II.

Normen en waarden

Hij zegt in het interview zich grote zorgen te maken om jongeren die radicaliseren. "Zeker in een land als het onze waar we erg gehecht zijn aan onze normen en waarden. Je zou denken dat mensen die hier zijn geboren en hier naar school gaan, die normen en waarden omarmen. Het is angstaanjagend dat mensen zo radicaliseren door contact met iemand anders of via internet. Er staan zo veel gekke dingen online," aldus Charles.

Lees ook: Prins Charles vergeleek Poetin met Hitler

Avontuur

Volgens de prins komt de radicalisering deels doordat jongeren vaak het avontuur en spanning zoeken. Hij wil met zijn organisatie Prince’s Trust alternatieven zoeken voor jonge mensen om iets zinvols te doen met hun energie en enthousiasme.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Prins Charles schrikt van radicalisering
Sluiten