Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 feb 2015 / 18:55 uur

Porosjenko: Nemtsov gedood om onthulling

De Russische oppositieleider Boris Nemtsov is gedood omdat hij van plan was informatie te onthullen over de Russische betrokkenheid bij het conflict in Oekraïne. Dat zei de Oekraïense president Petro Porosjenko zaterdag.

Porosjenko sprak Nemtsov naar eigen zeggen enkele weken geleden over de kwestie. De Rus zou toen hebben gezegd dat hij met "overtuigend bewijs" wilde komen over de betrokkenheid van Russische troepen bij de onrust in Oekraïne. "Boris was niet bang, maar zijn beulen wel. Ze hebben hem gedood", zei de Oekraïense president.

Lees ook: Woede en verdriet na moord op Boris Nemtsov

Rapport

De Russische oppositieleider Ilja Jashin bevestigde dat Nemtsov werkte aan een rapport over de Russische rol in het conflict. Kiev en het Westen beschuldigen Moskou van het bewapenen en financieren van pro-Russische separatisten in Oost-Oekraïne. Het Kremlin ontkent dat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Porosjenko: Nemtsov gedood om onthulling
Sluiten