Metro
Metro Nieuws 15 feb 2015 / 15:51 uur

Politie schiet dader aanslagen Kopenhagen dood

In Kopenhagen heeft de politie vanochtend de man die twee aanslagen pleegde doodgeschoten. Dat meldt de Deense politie. De man opende het vuur op agenten en werd daarna geraakt door politiekogels. Dat was in de buurt van de plekken waar dit weekend twee mensen werden gedood bij schietpartijen.

Terrorisme

‘’De man schoot op de politie en is daarna neergeschoten. Hij is overleden. Er zijn geen agenten geraakt’’, luidde een verklaring van de politie. Volgens de politie handelde de man in zijn eentje en zijn er dus niet meer daders. ‘’We gaan er vanuit dat dezelfde dader schuldig is aan de twee incidenten en we gaan er vanuit dat de man die door de politie is doodgeschoten de persoon achter beide moorden is.’’

In de hoofdstad van Denenmarken werd aan het begin van de nacht een klopjacht geopend op de dader van een schietpartij bij een synagoge. Bij die schietpartij kwam een man om. Twee agenten raakten gewond, maar niet ernstig.

Lees ook: Schietpartij bij debat over islamisme

Gisteren werd er geschoten bij een bijeenkomst over onder meer de vrijheid van meningsuiting. Daarbij werd een man gedood. De premier van Denemarken noemde het een terroristische aanslag. De schutter sloeg op de vlucht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie schiet dader aanslagen Kopenhagen dood
Sluiten