Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Poetin gedraagt zich als een tiran’

"President Poetin gedraagt zich als een tiran uit het midden van de 20ste eeuw." Deze harde woorden sprak de Britse minister van Buitenlandse Zaken Philip Hammond zondagochtend naar aanleiding van het overleg over een vredesplan.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president François Hollande waren afgelopen dagen bijeen in Kiev en Moskou om te praten over het conflict in Oekraïne. De gesprekken verliepen moeizaam, laat Hammond weten. "Het is niet zo dat de Russen hebben gezegd ‘oké, goed, we doen het zoals jullie willen’. Het was een zwaar overleg."

Lees ook: Koenders: Poetin zoekt uitweg uit crisis

De Britse minister Hammond ​zei tijdens een veiligheidsconferentie in München dat het conflict alleen opgelost kan worden door te praten. “Het Russische leger is niet te verslaan door Oekraïne.” De economische boycot van Rusland helpt volgens Hammond ook. “De economische teruggang zal helpen om de schandelijke buitenlandse avonturen te beëindigen.” Hij wil dat de Russen de annexatie van De Krim direct terugdraait.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Poetin gedraagt zich als een tiran’
Sluiten