Puck Roest
Puck Roest Nieuws 13 feb 2015 / 20:25 uur

Plannen voor gereguleerde wietteelt

Vijftien procent van de gemeenten met één of meerdere coffeeshops heeft plannen om te starten met gereguleerde hennepteelt. Dat blijkt uit een enquête van Nieuwsuur. Ze geven als belangrijkste reden aan dat ze de gezondheid van de gebruikers willen beschermen.

De aanpak van georganiseerde criminaliteit en het terugdringen van illegale hennepteelt speelt ook een rol. Van de 57 gemeenten met ten minste één coffeeshop die de enquête invulden, gaven bovendien 15 gemeenten aan dat er een motie door de gemeenteraad is aangenomen waarin het college van burgemeester en wethouders wordt opgeroepen om de mogelijkheden van regulering van hennepteelt te onderzoeken.

Lees ook: Aantal steden drukt gereguleerde wietteelt door

‘Wietstad’ Heerlen

In de gemeente Heerlen wordt bijvoorbeeld onderzocht of de gemeente zelf wiet kan telen voor de drie coffeeshops in de stad. In Heerlen worden jaarlijks per inwoner de meeste hennepkwekerijen opgerold. Ook vorig jaar was Heerlen weer koploper, met 136 opgerolde henneptelers.

Top 10

Bekijk hier de top 10 met meest opgerolde hennepkwekerijen, per hoofd van de bevolking.

1. Kerkrade: 47 hennepkwekerijen

2. Heerlen: 136 hennepkwekerijen

3. Arnhem: 126 hennepkwekerijen

4. Sittard-Geleen: 76 hennepkwekerijen

5. Veendam: 20 hennepkwekerijen

6. Enschede: 110 hennepkwekerijen

7. Tilburg: 146 hennepkwekerijen

8. Leeuwarden: 71 hennepkwekerijen

9. Weert: 32 hennepkwekerijen

10. Schiedam: 50 hennepkwekerijen

Gegevens: Nieuwsuur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Plannen voor gereguleerde wietteelt
Sluiten