Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 feb 2015 / 14:10 uur

‘Oud-SS’er hielp bij 170.000 moorden in kamp’

Een 93-jarige voormalige SS’er is in Duitsland aangeklaagd omdat hij geholpen zou hebben bij de moord op 170.000 mensen in het concentratiekamp Auschwitz. De man werkte van januari 1943 tot juni 1944 bij de wacht in het kamp en was op die manier medeplichtig aan de massavernietiging van vooral Joden, dat meldt het Openbaar Ministerie in Dortmund maandag.

De verdachte heeft volgens de aanklacht opdracht gegeven voor de duizendvoudige moorden of die tenminste vergemakkelijkt. Hij moet geweten hebben van de methodes die werden toegepast om mensen te doden en hij moet zich ervan bewust zijn geweest dat het dodelijke systeem alleen kon werken door medewerking van mensen als hijzelf, luidt de aanklacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Oud-SS’er hielp bij 170.000 moorden in kamp’
Sluiten