Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Opstelten: Dure ICT-expert was noodzakelijk

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) heeft enkele jaren geleden een dure ICT-consultant ingehuurd, omdat anders de continuïteit van het automatiseringssysteem van de politie in gevaar kwam. Opstelten wilde dit risico niet nemen en er was zo snel geen andere deskundige snel beschikbaar.

Dat zei Opstelten dinsdag in de Tweede Kamer waar de SP hem om opheldering vroeg over de extreem hoge beloning van de consultant. Die kreeg in twee jaar tijd ruim 1,3 miljoen euro betaald voor deze klus, drie keer zo veel als de balkenende-norm. De Kamer wist hier niets van.

SP-kamerlid Sharon Gesthuizen vond dat de minister hiermee een lange neus trok naar de Tweede Kamer en naar de burgers. Ze wil dat de minister het bedrag terughaalt, ook al omdat er bij de politie nog steeds grote ICT-problemen zijn. Opstelten weigert dat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Opstelten: Dure ICT-expert was noodzakelijk
Sluiten