Ruben Eg
Ruben Eg Nieuws 19 feb 2015 / 13:35 uur

Ook in 2015 overlast bij verbouwing Utrecht Centraal

Hoewel het einde langzaam in zicht is, krijgen reizigers van, naar en via Utrecht Centraal ook dit jaar rekening een flinke portie overlast voor hun kiezen vanwege de verbouwing van het station en vernieuwing van het spoor. Lichtpuntje is dat langdurige buitendienststellingen, zoals vorig jaar gebeurde, de reiziger in 2015 bespaard blijven.

Lees ook: Overzicht reizigersoverlast op Utrecht CS in 2015

Het goede nieuws uit Utrecht is dat de nieuwe perrons 20 en 21 deze zomer in gebruik worden genomen. Dit wordt alleen gevolgd door het bericht dat er van eind maart tot half juli minder treinen kunnen stoppen op de naastgelegen perrons 18 en 19. Ook moeten enkele uit Den Haag, Rotterdam en Leiden afkomstige intercity’s worden ingekort, waardoor er mogelijk minder plek in deze treinen zal zijn.

Overstaphinder

In de zomer kunnen reizigers vanuit Amsterdam/Schiphol op Utrecht ook niet meer direct overstappen op de verbindingen naar Arnhem en Eindhoven. Dit komt omdat de perrons 14 en 15 worden verbouwd. Overstappers moeten via de stationshal naar een ander spoor lopen. NS spreekt van een ‘gegarandeerde overstap’, maar stelt dat dit bij vertraging lastig zal worden.

Inwoners uit Lunetten zien vanaf 13 juli vijf maanden de Sprinter naar Tiel langs hun station rijden. NS besloot deze stop tijdelijk te schrappen omdat de dienstregeling door de verbouwing van de perrons 18 en 19 in Utrecht. De Sprinter naar Den Bosch blijft wel stoppen in Lunetten. Tussen Woeden en Geldermalsen ontstaat een rechtstreekse Sprinterverbinding.

Lees ook: ProRail: Extra storing Utrecht CS blijft mogelijk

Megaverbouwing

Om meer reizigers aan te kunnen en meer treinen te kunnen laten stoppen in de Domstad, wordt zowel het station als het spoor op Utrecht Centraal grondig verbouwd. Nu wandelen elke dag 285.000 treinreizigers door de stationshal. Dit moeten er over 15 jaar 360.000 zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ook in 2015 overlast bij verbouwing Utrecht Centraal
Sluiten