Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 2 feb 2015

Onverwachte bonus voor chaoten

Veel chaoten die geregeld hun pinpas kwijtraken, werden de afgelopen dagen verrast door een onverwachte financiële meevaller. Van alle ooit verloren pasjes werd het geld dat nog op de chipknip stond, teruggestort. En dat kon oplopen van een paar tientjes tot over de honderd euro.

Dat de chipknip sinds 1 januari niet meer bestaat, was bij de meesten wel bekend. En dat er geld teruggestort zou worden ook. Maar dat het geld dat jaren geleden ooit op allerlei pasjes was gestort, nog terugkwam, was voor velen een complete verrassing.

Miljoenen op pasjes

”Ik ben nogal slordig en verlies mijn pinpas regelmatig in een kroeg ofzo”, vertelt een klant van ABN AMRO die rond de 65 euro kreeg. ”Dat ik nu ineens allerlei geld terugkrijg van de bank, ook van pasjes die ik al jaren kwijt ben, vind ik erg netjes. Zo is mijn slordigheid een soort spaarsysteem geworden.”

Naar schatting stond er op alle 12 miljoen bankpasjes nog tussen 70 en 80 miljoen euro, bestemd om te chippen. Gemiddeld stond er nog 7 euro op een pasje

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Onverwachte bonus voor chaoten
Sluiten