Metro
Metro Nieuws 2 feb 2015 / 16:00 uur

Onrust door bomalarmen Brussel (Update)

Update 16:55 uur: Een man die bij het Europarlement werd aangehouden, bleek een kettingzaag en een vuurwapen in zijn auto te hebben liggen. De politie trof geen explosieven aan in het voertuig. Dat maakte het Openbaar Ministerie bekend. De opgepakte man is een 32-jarige Slovaak die verklaarde dat hij de Europese president wilde ontmoeten.

In Brussel is het maandag erg onrustig. Er is vandaag in de Belgische hoofdstad al drie keer een bomalarm geweest. Het gaat onder meer om het paleis van Justitie en het gebouw van het EU-parlement.

Ontruiming

Maandagochtend al werden uit voorzorg vier gebouwen van het EU-Parlement korte tijd ontruimd omdat in de buurt een voertuig van een verdachte man stond geparkeerd. Ook het bezoekerscentrum van het EP, het Parlamentarium, werd vanochtend ontruimd. Bij deze actie werd een man aangehouden die een legeruniform droeg.

Lees ook: Treinstation Parijs gesloten na bommelding

Verder was ook bij de Amerikaanse ambassade in de Belgische hoofdstad een politieactie eerder deze maandag. De laatste actie was bij het justitiepaleis. Ook hier zou een verdacht voertuig staan.

Loos alarm

Sinds de aanslag op de redactie van het satirische Franse tijdschrift Charlie Hebdo in Parijs en een grote antiterreuractie in het Belgische Verviers, zijn al meerdere ontruimingen voorgekomen wegens verdachte voertuigen of een verdacht pakketje. Dit bleek keer op keer loos alarm. Het aantal meldingen is veel hoger dan normaal, aldus de politie. Het gaat om zeker 35 incidenten.

Lees ook: Joodse scholen in Antwerpen en Brussel dicht

Na de actie in Verviers is het terreuralarm bij onze zuiderburen verhoogd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onrust door bomalarmen Brussel (Update)
Sluiten