Rens Oving
Rens Oving Nieuws 10 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Obama geeft Poetin een uitbrander

Barack Obama heeft de Russische president Vladimir Poetin over de telefoon dinsdag een flinke uitbrander gegeven.

In verklaring van het Witte Huis staat dat Obama en Poetin met elkaar spraken over het escalerende geweld in Oekraïne. Maar erg vriendelijk verliep dat gesprek niet. Volgens Obama zouden de Russen er goed aan doen om mee te werken aan een vreedzame oplossing van het conflict. „Als Rusland doorgaat met haar agressie in Oekraïne, zoals het sturen van troepen, wapens en het financieel ondersteunen van de separatisten dan zal zij een hogere prijs betalen”, aldus de verklaring.

Terwijl er in Wit-Russische hoofdstad Minsk druk gepraat wordt over een staakt het vuren houdt de Amerikaanse president nog steeds open of hij meer wapens naar Oekraïne zal sturen.

Lees ook: Minsk ik laatste kans voor vrede rond Oekraïne

Woensdag komen de Oekraïense president Petro Porosjenko, de Russische president Vladimir Poetin, het Franse staatshoofd François Hollande en de Duitse bondskanselier Angela Merkel in Minsk praten over het bloedvergieten in Oekraïne. Voorafgaand aan die ontmoeting vinden al gesrpekken plaats, onder andere met de rebellen, over een bestand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Obama geeft Poetin een uitbrander
Sluiten