Ruben Eg
Ruben Eg Nieuws 11 feb 2015 / 13:30 uur

NS: smartphoneticket voor Thalys en IC Brussel

Treinreizigers hoeven voor een ritje naar België of Frankrijk hun kaartje niet langer te printen. Online aangeschafte vervoersbewijzen kunnen sinds woensdag ook als mobiel ticket worden geplaatst in de smartphone-app van NS International. Klanten moeten wel eerst een update downloaden voor de app op hun mobiele telefoon.

Tot nu toe moesten via de website van NS gekochte kaartjes voor de Intercity Brussel of de Thalys naar Parijs thuis worden geprint, of op het station worden afgehaald. Dit is nu niet meer nodig. Zo’n e-ticket kan na de aankoop in de app worden geplaatst, door de boekingscode in te voeren. Bij een kaartcontrole moet dit mobiele ticket dan op de smartphone worden getoond.

Stapsgewijs

NS wil de mobiele tickets ook voor het binnenlandse treinverkeer invoeren, hoewel nog niet precies duidelijk is wanneer. Alle conducteurs moeten hiervoor eerst worden uitgerust met nieuwe ‘Railpockets’, waarmee in de trein ov-chipkaarten en e-tickets worden gecontroleerd. De huidige kunnen een aanschafcode op een smartphone niet uitlezen.

Daarbij moet ook de website van NS worden aangepast om mobiele tickets te kunnen verkopen en versturen naar de smartphones van klanten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NS: smartphoneticket voor Thalys en IC Brussel
Sluiten