Metro
Metro Nieuws 21 feb 2015 / 20:22 uur

Noorse moslims maken ‘vredesring’ om synagoge

Meer dan duizend Noorse moslims hebben zaterdag een menselijke ‘vredesring’ rond de enige nog functionerende synagoge in de hoofdstad Oslo gevormd. Zij wilden daarmee laten zien dat zij de ongeveer duizend Joden in Noorwegen beschermen en hun solidariteit uitdrukken met de Joodse gemeenschap in Noorwegen. Een groep jonge moslims had tot de actie opgeroepen na de twee terreuraanslagen in Kopenhagen vorig weekeinde.

De deelnemers stonden hand in hand om het gebedsgebouw. Op Facebook hadden zich ongeveer 1800 mensen voor deelname aangemeld. "Iedereen is mens en wij zijn hier om dat te laten zien", zei Zeeshan Abdullah, een van de initiatiefnemers, tegen de mensen die de smalle straat rond de synagoge vulden.

Lees ook: Tienduizenden bij herdenking Kopenhagen

Bij de aanslagen op een synagoge en een cultureel centrum annex café in Kopenhagen kwamen twee mensen om. Enkele uren na de aanslag op de synagoge schoot de politie de dader dood.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Noorse moslims maken ‘vredesring’ om synagoge
Sluiten