Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 22 feb 2015

‘Nederlandse Somaliër eerder in beeld bij aanslagen’

De Nederlandse Somaliër die deze week een zelfmoordaanslag pleegde op een hotel in de hoofdstad Mogadishu, blijkt eerder betrokken te zijn geweest bij aanslagen. Uit artikelen van Somalische media blijkt dat Ismail Muse Ahmed Guled al eerder een aanslag wilde plegen op een hotel in de stad. Ook was hij degene die achter een aanslag zat in Djibouti, waarbij in 2014 zes Nederlandse militairen gewond raakten.

Tilburg

Zaterdag meldde het Franse persbureau AFP dat Guled samen met een vrouw, Lula Ahmed Dahir, de aanslag pleegde die vrijdag zeker 25 mensen het leven kostte. Beiden hadden een Nederlands paspoort. Guled zou in Tilburg hebben gewoond.

Guled zou eerder een terrorist hebben begeleid die een zelfmoordaanslag met een laptop vol explosieven wilde plegen in een hotel. De aanslag mislukte. De aanslag op een restaurant in Djibouti lukte wel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Nederlandse Somaliër eerder in beeld bij aanslagen’
Sluiten