Metro
Metro Nieuws 13 feb 2015 / 14:12 uur

‘Natalee Holloway ligt begraven onder hotel’

Natalee Holloway ligt begraven onder een van de Mariott-hotels op Aruba. Dat schrijft het AD. Jurriën Auke de Jong (59), die beweert ooggetuige te zijn geweest van haar verdwijning, zegt dat tegen de krant.

Lees ook: Holloway-verdachte vluchtte, geblunder alom door politie

De Jong, geboren in Amsterdam, zegt dat hij op de avond van de verdwijning een jongen en een meisje een gebouw in zag gaan. Kort daarna zou de jongen, die hij later als Joran herkende, haar lichaam naar buiten hebben gezeuld en in de kruipruimte hebben verstopt van het hotel dat toen nog in aanbouw was.

Lees ook: Joran van der Sloot vader van meisje

"Er zijn veel vagere tips uitgezocht, maar met mijn duidelijke aanwijzing wordt al jaren niets gedaan", aldus De Jong tegen de krant. Het Openbaar Ministerie noemt zijn verklaring op sommige punten "onwaarschijnlijk” en wil geen onderzoek doen naar de tip.

Betonnen vloer van het Marriott

En dus zette hij een eigen onderzoek in gang. Jurriën is drie keer naar Aruba gevlogen, liet zijn getuigenverklaring over Natalee Holloway onder ede optekenen en gaf zijn informatie meerdere keren door aan het Openbaar Ministerie. Toch krijgt hij justitie op Aruba niet zo ver om te zoeken op de plek waar volgens hem het lichaam van de Amerikaanse tiener al bijna 10 jaar verborgen ligt: onder de betonnen vloer van het Marriott’s Aruba Surf Club hotel.

De reden dat De Jong niet meteen met zijn informatie naar buiten kwam, lag volgens hem aan het feit dat hij op het terrein was voor drugsgerelateerde zaken. Illegale zaken waar hij verder geen uitspraken over wil doen. "Het is de reden waarom ik lang niet heb willen vertellen wat ik daar heb gezien. Ik zou mezelf en daarmee mijn familie belasten."

Het hotel heeft contact gehad met Jurriën en heeft aangegeven mee te willen werken aan een onderzoek, maar wel pas zodra er groen licht gegeven wordt vanuit justitie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Natalee Holloway ligt begraven onder hotel’
Sluiten