Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 feb 2015 / 12:35 uur

Moordverpleger wilde ‘vaardigheden’ laten zien

Een Duitse verpleger heeft volgens justitie patiënten met opzet een middel toegediend om hen in een noodsituatie te brengen, zodat hij zijn vaardigheden bij het reanimeren kon laten zien. Voor de rechtbank in het Duitse Oldenburg werd donderdag levenslang geëist tegen Niels H. wegens drievoudige moord en twee moordpogingen.

De verpleger is aangeklaagd voor drie moorden en twee pogingen maar tijdens het onderzoek kwam veel meer aan het licht. Niels H. heeft inmiddels toegegeven dat hij in het ziekenhuis van Delmenhorst negentig mensen met het hartmedicijn Gilurytmal had ingespoten, van wie dertig het niet overleefden.

Lees ook: ‘Belgische verpleger hoorde stemmen in zijn hoofd’

Volgens de aanklager had hij door het toedienen van het middel uitgelokt dat patiënten in een noodsituatie kwamen. Dat daarbij doden vielen, nam hij op de koop toe, aldus de aanklager. H. heeft ontkend patiënten in de ziekenhuizen van Oldenburg en Wilhelmshaven te hebben gedood. Justitie verdenkt hem ervan in Oldenburg twaalf mensen te hebben omgebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moordverpleger wilde ‘vaardigheden’ laten zien
Sluiten