Jeroen Welling
Jeroen Welling Nieuws 3 feb 2015

Mongolen stelen melkpoeder

Twee Mongolen zijn maandagavond door de politie opgepakt toen ze in een supermarkt in Leeuwarden betrapt werden op het stelen van melkpoeder.

Supermarktmedewerkers belden de politie nadat zij de twee een pak babypoeder achter hun baby in de kinderwagen hadden zien verstoppen. Agenten achterhaalden de twee, een man van 32 en een vrouw van 31, op de parkeerplaats en arresteerden hen. In hun auto lagen bijna dertig pakken melkpoeder, vermoedelijk allemaal gejat.

Melamine

Nederlands melkpoeder is populair in het Verre Oosten nadat een melkpoederschandaal aan het licht kwam in 2008. Chinese melkpoederproducenten bleken hun melk aangelengd te hebben met melamine, een chemische stof die vooral gebruikt wordt bij het maken van kunststof borden en bestek. Toegevoegd aan melk kan melamine het aanlengen met water verhullen. De stof zorgt bij mensen en dieren echter voor nierfalen. 51.000 mensen kwamen uiteindelijk in het ziekenhuis terecht, drie baby’s overleden.

Lees ook: Ruim 6200 Chinese kinderen ziek door melkpoeder

Nederlands melkpoeder voldoet aan hoge kwaliteitseisen en is daarom populair. Veel Chinezen kopen melkpoeder op in drogisterijen en verschepen dat vervolgens naar China om tegen hogere prijzen te verkopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Mongolen stelen melkpoeder
Sluiten